JN - Throne of Bhaal: A csapat

Folytatódik a Baldur's Gate 2: Throne of Bhaal naplóm.
Csapatom maradt az, akivel a SoA-t befejeztem:





- Keldorn (ultratápos paladin, Carsomyr-ral felszerelve mágusokat eszik reggelire: láthatatlanság és egyéb illúziók ellen True Sight, a fegyverben lévő dispel pedig szépen lebontja a különböző védelmeket, a mágiaellenállás meg már csak desszert)

- Anomen (baromi ellenszenves, öntelt figura, viszont irtó tápos harcos/pap - amíg nem lett meg a Carsomyr, addig ő volt a fő közelharcos, de a pajzshordás miatt még most is fontos tagja a csapatnak, ráadásul a Crom Faeyr büszke hordozója)

- Minsc (és Boo, kihagyhatatlanok, mellesleg brutális közelharcosok két karddal felszerelve: az összerakott Equalizer és az a kard, amit a pokolban lehet szerezni az egyik próbán)

- Aerie (nem a legerősebb karakter véleményem szerint, mert bár pap/varázsló keverék, pont emiatt egyik téren se túl jó, kevés a magas szintű varázslata - mágusként konkrétan még nincs is 9. szintűje, ami elég ciki itt félúton a kiegben - viszont nagyon csípem, a kis naiv, szárnyavesztett elf lánykát, és kíváncsi vagyok a románcunk beteljesülésére :) )

- Imoen (kell a tolvaj/íjász ugyebár, plusz mióta találtam egy elf láncinget, azóta varázsolni is tud, viszonylag magas védelem mellett - ráadásul kedvelem a kishugit :) )

- Leon Sylver (valami ismeretlen Bhaal-ivadék... :) Mellesleg druida, pontosabban Great Druid, mióta megszereztem neki a druida-ligetet. Bevallom őszintén, a 3. kiadású D&D alapján sokkal keményebb közelharcosnak gondoltam a druidákat, de itt valahogy jóval gyérebb, alig van élete, így elég haszontalan karakter. Mindenesetre idézgetni tudok vele a háttérből, 1-1 jól elhelyezett elementál-herceg és magas szintű varázslat azért hasznos tud lenni. Persze lehetett volna harcos/druida is, de... ehh, ez már ígymarad.)

Nem egy tökéletes csapat, a druida helyett például jobb lett volna egy harcos, vagy kimondott íjász, esetleg tolvaj, vagy Aerie helyett egy vérbeli mágus és egy vérbeli pap - de nagy gondom így sem volt még, a taktikának, varázslatoknak úgyis nagyobb a szerepe. Következő végigjátszásra majd egy harcost terveznék (fighter), valószínűleg kard+pajzs párosítással, és természetesen a ("felTutult") első résszel egyben végigjátszva, gonosz összetételű partival (Viconia, Edwin, a törpe harcos, akinek nem tudom a nevét, stb). :)

(folyt. köv.)

4 megjegyzés:

  1. Azurus (a Gray Warden mágus :D )2009. november 25. 17:44

    Huh, ebből sajnos nem sokat értettem, mert nem játszottam még egyik Bladur's Gate-el sem, amit szégyellek is mivel imádok mindent ami RPG. Azthiszem lassan itt lesz az ideje hogy előtúrjam a PCgurus DVD-t amin teljes játék volt. :) MAjdelfelejtettem, tetszik ez a játéknapló, jó ötletnek tartom, valahogy olyan közvetlenebb mint egy egyszerű játékteszt. ^^

    VálaszTörlés
  2. Öh, oké, legközelebb megpróbálok kicsit közérthetőbben fogalmazni, igazad van. :) Címszavakban:
    - a Carsomyr egy nagyon erős, csak paladinok által használható kard (mágiaellenállást ad, mágiát szed le minden ütéssel, és elég kemény egyébként is).
    - A True Sight varázslat, minden illúziót semlegesít körönként, Keldorn alapból tud ilyet.
    - Crom Faeyr egy egykezes harci kalapács, nagyon sokat ad erőre, és egyébként is kemény fegyver.
    - Boo Minsc kis hörcsöge (lásd kép) :)
    - Equalizer: kard, annál többet sebez, minél távolabb áll az ellenfél a True Neutral jellemtől (tehát chaotic evil vagy lawful good ellen a legerősebb)
    - Aerie szárnyas elf volt, csak...elvesztette.
    - Imoen az első résztől velünk van, afféle testvér-szerűség, mondjuk így. :)
    - druida-liget: minden kaszt kaphat magasabb szinten egy vár-félét, a druidának egy liget jutott.
    - "felTutult": BG Tutu, rajongói mod, a Baldur's Gate 2 motorját lehet "rárakni" az első részre, amitől nagyobb felbontást is lehet használni.
    Kb ennyi. :)

    Egyébként ha teheted, én javasolnám a teljes, 4 az 1-ben csomagot megvenni Baldur's Gate-ből, cirka 2-3 ezer forint körül van, és benne van minden. Igaz, hogy a második rész alapjátéka sikerült a legjobban, és önmagában is élvezhető (én is azzal kezdtem, majd utólag pótoltam az elsőt), azért mégis úgy az igazi, ha első szinttől fejlődsz fel félistenné. :)

    VálaszTörlés
  3. Azurus (a Gray Warden mágus :D )2009. november 26. 12:43

    Köszönöm a kis értelmező szótárt. :D Majd utánanézek 576-ban és ha lesz készletben akkor megveszem a teljes csomagot. Amúgyis szépen mutatna a polcon. :)

    VálaszTörlés
  4. Squeaky wheel gets the KICK! Less talk, more fight! Boo wants some!
    Istenem, Minsc... felejthetetlen karakter. :D

    VálaszTörlés